Gespeeld

Op deze pagina een terugblik op onze voorstellingen vanaf 2000. Onder dead pagina van iedere voorstelling een opsomming van de sketches en de liedjes, met hier en daar een foto, geluids- of videofragment.

2000 WC over het WC

Het eerste programma van ons kreeg in 2000 als titel mee WC over het WC. Ofwel, Wognums Cabaret over het winkelcentrum. De strijd over de sloop van een boerderij en twee historische kastanjebomen woedde in die dagen in het dorp. De hangjongeren die vertier vonden in de verpauperende winkelomgeving, oude mannen werden nog ouder en keken terug op vroeger tijd. Toen het allemaal beter en mooier was. Daarbij ook een emo moment. Stilstaan bij Emmy. Bloemiste en onderneemster. Ook dat is Wognums Cabaret.

2001 WC langs de lijn

De spontane ovatie van de 500 mensen die bij WC over het WC waren geweest miste zijn uitwerking niet. De discussie werd gevoerd. Slaan we een jaar over of niet. Neen, niet overslaan. Dat konden we zo lang niet ophouden. We wilden weer naar de WC. Zo waren de volgende uitvoeringen op 20,21,28 en 29 april 2001. De titel van ons nieuwe programma luidde: “langs de lijn”.

Met een knipoog naar iedereen die langs de kant weet en het beter weet. Maar ook een pluim op de hoed van de ontelbare vrijwilligers in Wognum. Harddraverij, Joop, ‘t vijfde elftal van Spartanen….

En natuurlijk een ode aan de vrijwilliger!

2002 Maxima op bezoek bij de Krotenkokers

Na Langs de Lijn wilden we een jaartje rust. Een jaar nadenken en eens in de maand bij elkaar komen om toch de binding te houden en nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Er kwam een verzoek binnen van de OPC. Dat staat voor Oud Prinsen Club van de carnavalsvereniging de Krotenkokers. Zij vroegen of wij voor de 50plus middag een half uur cabaret wilden invullen.

Dat wilden we en gezien de trouwerij van Maxima en Alexander op 22-2-02 hadden we snel een idee. Maartje van Wegen ontving een aantal Wognummers die wel iets tegen Maxima en Alexander wilde zeggen.

2003 Het ken net

“Het ken net”. Onder die titel werd ons derde programma gespeeld. Het ken net. Met een verijwijzing naar het Fries uit de reclame van een Fries die aangaf dat het ijs niet zou houden onder een brug. Net in het Fries is niet. In het Westfries betekent het dat het ternauwernood kan. Of is dat gewoon Nederlands?

De rode draad waren de dames (gepikt van Plien en Bianca) die uit het oosten van het land kwamen om te inspecteren en veslag uit te brengen aan de naar Oldenzaal vertrokken burgemeester Loohuis.
U leest in de onderliggende pagina’s de teksten. Helaas zijn er geen tapes genomen van de gezangen en de muziek.
2005 Daar is ie weer
Daar was ie weer. In 2005 stond het Walhalla centraal. Met een ode aan de allah van Walhalla, Hans Bijman. Op de onderliggende pagina’s de teksten van de sketches en de liedjes. Hieronder een paar liedjes van het laatste programma.

2008 Van wie ben je d’er ientje?

In 2008 voerden wij ons lustrum programma op onder bovengenoemde titel.Dit jaar met een record aantal bezoekers. 1.250 kaarten.

2011 Feestje!

 

2014 I like WC